Ücretsiz Danışma Hattı 0 850 433 03 47
  • Altınbaş Üniversitesi Türkçe
  • Altınbaş Üniversitesi English

Kaybedilen dişlerin yerini tutmak amacıyla çene kemiklerinin içerisine yerleştirilen yapay diş kökleridir. Travma, dişeti hastalığı ve çürük gibi çeşitli nedenlerden dolayı doğal dişlerini kaybetmiş hastaların diş eksikliği titanyum veya seramik esaslı yapay köklerin çene kemiğine yerleştirilmesi ile giderilmektedir. Kaybedilen fonksiyon ve estetiğin geri kazanılması amacıyla dental implantlar üzerine kuron, köprü veya hareketli protez uygulamaları yapılabilmekte böylece hastanın yaşam kalitesi en üst seviyelere çıkarılmaktadır.

İMPLANTLAR HANGİ DURUMLARDA UYGULANMAKTADIR?

İmplantlar tek diş eksikliklerinde, tek veya çift tarafında arka dişlerini kaybetmiş hastalarda, az sayıda kalmış doğal dişlere destek olmak amacı ile ve tüm doğal dişlerini kaybetmiş hastalarda uygulanmaktadır.

İMPLANT OPERASYONU SIRASINDA VEYA ÖNCESİNDE EK BİR CERRAHİ İŞLEM GEREKİR Mİ?

Yeterli kemik dokusunun bulunmadığı durumlarda, implant uygulamasından önce veya sırasında kemik doku oluşturmak için doğal veya sentetik kemik uygulamaları yapılabilmektedir.

İMPLANT BAŞARISINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER NELERDİR?

Steril ve modern koşullarda yapılan implant tedavilerinin başarısı günümüzde %98’e ulaşmaktadır. İyi bir ağız bakım eğitimi ile dental implantlar ömür boyu kullanılabilmektedirler.

NEDEN İMPLANT YAPTIRMALIYIM?

İmplant tedavisinin en büyük avantajı, implantın tek başına bir yapı olmasıdır. Komşu dişlerden destek alınmadığı için herhangi bir dokuya zarar vermemektedir. Bunun yanı sıra çekim bölgelerinde zaman içerisinde gerçekleşen kemik kayıplarını da kemik dokusunu etrafında tutması sayesinde engellemektedir.

İMPLANT OPERASYONU HAKKINDA BİLMEM GEREKENLER NELERDİR?/

İmplant tedavisi, genellikle lokal anestezi altında yeterli kemik dokusunun bulunduğu bölgeye titanyum vidanın yerleştirilmesi işlemi ile başlamaktadır. İmplant yerleşme işlemi yapılacak implant sayısına, çene kemiğinin durumuna göre yarım saat ile birkaç saat arasında değişkenlik gösterebilmektedir.

İMPLANT OPERASYONUNDAN SONRA PROTEZLERİM NE ZAMAN YAPILABİLİR?

İmplant vidasının yerleştirilmesini takiben implant ve kemik dokusunun bütünleşme süreci (osseointegrasyon) beklenmektedir. Bu süreç kullanılan implant sistemine, kemiğe ve tedavi yöntemine göre değişiklik göstermekle beraber 1- 4 ay arasında değişebilmektedir. İmplantın kemikle bütünleşmesi sonrasında planlanan protetik işlemler birkaç seans ile uygulanmaktadır.

İMPLANT DESTEKLİ PROTEZ ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

İmplant sayı ve konumu, çevre yumuşak doku ve dudak desteği gibi faktörler değerlendirilerek; implant üstü sabit protezler,implant üstü hareketli protezler veya implant üstü hibrit protezler uygulanabilmektedir

CERRAHİ İŞLEMLER SIRASINDA AĞRI HİSSEDER MİYİM?

Cerrahi işlemlerin tümünü ağrısız bir şekilde gerçekleştirebilmemiz için her türlü imkanlarımız mevcuttur. Aşağıdaki yöntemlerden istediğinizi genel sağlık koşullarınızı göz önüne alarak uygulamaktayız.

  • Lokal anestezi
  • Nitröz Oksit/Oksijen Analjezisi ile birlikte lokal anestezi
  • Damar yolu (intrevenöz) sedasyon ile birlikte lokal anestezi
  • Genel Anestezi

NASIL BAŞVURABİLİRİM?

Son teknolojik alt yapı ile kurulmuş olan diş hastanemize 7/24 telefon ile ulaşabilirsiniz. Çalışma saatlerimiz içerisinde hastanemizi istediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz.

Sizi hastanemizin giriş bölümünde güler yüzlü personelimiz karşılayacak ve şikayetleriniz doğrultusunda size rehber olacaktır.

İlk aşamada uzman hekim kadromuz ile size detaylı genel bir ağız sağlığı muayenesi yapılacak ve daha sonra sizi bekletmeden gerek görülen özel branşlara yönlendirecektir

CERRAHİ İŞLEM SONRASI DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER:

  • Operasyon sonrası hekimlerimizin sizler için özel olarak hazırladığı ayrıntılı bilgi formunu dikkatlice okuyun
  • İlgili bölge üzerine konan tampon 1 sa at ağızda tutulmalı, tampon değiştirilmemeli ve süre bitiminde aksi söylenmedikçe tekrar tampon konulmamalı
  • İşlemden itibaren sık sık tükürmekten kaçınılmalı
  • Operasyonu takiben 2 saat bir şey yenilip içilmemeli (verilen ilaçlar hariç). 2 saat bitimini takiben hekiminizin uygun gördüğü şekilde ilk gün ve takibi günlerde ılık ve yumuşak gıdalar tercih edilmeli
  • Hiçbir şekilde ilgili bölgeye dokunulmamalı
  • Hekiminizin size önerdiği şekilde ilgili bölge temiz tutulmalı ve bölgeye gıda artıklarının birikmesi önlenmelidir.
  • Reçete yazıldı ise tarif edildiği şekilde düzenli kullanılmalıdır
  • Operasyon alanında size anlatılan durumların dışında herhangi bir anormal durum ile karşılaşırsınız iletişime geçiniz.

E-BÜLTEN'E KAYDOL

E-BÜLTEN'E KAYDOL

Copyright © 2018 Altınbaş Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hastanesi. Tüm hakları Saklıdır.
www.altinbasdis.com sitemizin son güncelleme bilgisi: 03.04.2024 13:05